Tanja Hommes

Tanja Hommes –Koole

(Geb.:26-05-1961), begon als 19 jarige aan een cursus toneelschmink, voor haar eigen toneelclubje. Doordat het de lerares Alie Horst goed beviel, ging ze jarenlang met haar aan het werk in de schouwburg en theaters in het noorden om bij de grote musicals en toneelstukken te grimeren. 

Na het huisje-boompje-beestje verhaal, waar Tanja wel op de scholen de kinderen voor de musicals schminkte en kleedde, en de corsofiguratie deed, stond het een beetje stil. Na 10 jaar Tupperware manager en 10 jaar Oriflame manager te zijn geweest, is ze na 2auto-ongelukken omgeschoold en heeft ze diploma’s gehaald als medisch secretarieel medewerkster en Visagiste en heeft ze het roer omgegooid.

Op 1 april 2005, schreef ze zich in bij de K.v.K. en is het bedrijf “Beauty en Fun” ontstaan. Intussen heeft ze de visagie diploma’s gehaald en ging ze op onderzoek uit, wat er allemaal in de schminkwereld was veranderd. Bij de internationale toppers uit de wereld van de visagie, face- en bodypainting en Qualatex ballonnen ging ze workshops en cursussen volgen. Ook qua schminkmaterialen liet ze zich beter informeren. in 2014 haalde ze haar SPWdiploma om op de kleinkinderen als gastouder te passen tussen de werkzaamheden door tot op heden, deze vinden het ook prachtig tussen oma's spulletjes.

Nu 17 jaar later staat “Beauty en Fun” voor kwalitatieve dienstverlening direct naar de klanten .

Als make-upartist en visagiste verzorgt ze de make-up voor bruiden en modellen bij  fotoshoots en grote groepen ,zangkoren bijv. De face-belly-bodypainting is een van haar grote passies geworden. Met de creativiteit die ze van beide ouders heeft meegekregen, ontwikkelt Tanja kleding, hoofdtooien, fantasiepruiken, maskers, attributen, special effects, zaalversieringen enz. enz. Figuranten worden van top tot teen aangekleed of gebodypaint. Daar heeft ze al menig 1e en ere prijs mee gewonnen. Het grimeren bij toneel, vanaf haar 20e bij het Peizer jongeren verenigingtoneel en sinds 2000 bij de toneelvereniging Altena waar ze nu ook regiseur is en de kleding en aankleding toneel verzorgd. Ze is dan ook in te huren als zodanig.

Altijd op de hoogte blijven op het gebied van face- en bodypainting, headpieces en special effects vindt ze belangrijk. Dit draagt ze graag ook aan anderen over door middel van cursussen en workshops zowel op de zaak als op locatie, bijvoorbeeld  onderwijs, de kinderopvang of animatieteams. overal waar een festiviteit is, is Tanja in te zetten.  

Door haar internationale contacten heeft Tanja al menig artiest ook naar Peize en Roden gebracht.
om deel te nemen aan het NNKB of om bij Beauty en Fun workshops geven. bijv. de tweevoudig wereldkampioen face- en bodypaint Matteo Affanotti  uit Italië .meervoudigwereldkampioenPetra en Peter Tronser uit Duitsland, Michael de Pryker uit Belgie, europeeskampioen en inde de top 10 van de wereld Yvonne Zonneberg Yc Art. waar ze veel mee samenwerkt
Om zichzelf tegenover de andere artiesten te testen doet ze af en toe mee aan wedstrijden. Bijvoorbeeld nationale; SBN, DBF, Mascarade en internationale wedstrijden; Bodypaint aan Titisee in Swartswald Duistland, Engeland Paintopia en Oostenrijk Wereld Kampioenschappen WBF in Milstattersee,Portschach en  Klagenfurt Oostenrijk., wbf in Munchen,Duitsland, Zwitserland bodypaint, 2e plaats Gibraltar Bodypaint, Arnold Swartseneggerbodypaintwedstrijd in Barcelona. 
Ook met andere artiesten samen aan verschillende wedstrijden en projecten deelnemen of demonstraties geven.

Altijd moest ze daar ver voor reizen, dus om de face- en bodypaint hier in het hoge noorden te promoten, organiseert Tanja sinds 2010 het N.N.K.B.
“Noord Nederlands Kampioenschap Bodypainting" in Roden en de laatste 2 jaar inAltena Peize. Dit is een kampioenschap, om in een gezellige feestelijke sfeer de amateurs en professionele painters, modellen, fotografen van inter- en nationale komaf de kans te geven het publiek van dichtbij de "Kunst op Levend Canvas” te laten zien. Dit alles wordt op vrijwillige non profit basis opgezet.  2 jaar Covid19 deed dat ze het NNKB twee keer moest canselen, maar 2022 gaan ze er weer wat leuks van maken !!

Intussen wordt Tanja ingehuurd voor festivals , dorps - buurt - vrijgezelle en bedrijfsfeesten , bruiloften of het nu om kinderen of volwassenen animatie gaa, het maakt niet uit gaan altijd voor de perfecte uitvoering. 
De kledingverhuur helpt daarbij, Ook de ballonversieringen bij een opening, jubileum of bruiloft-,feestzaal te versierenen, alle schminkartikelen in verschillende merken zijn bij haar te koop. Haar streven is altijd het beste voor de klant voorelkaar krijgen. Altijd meevoelen, meedenken, wat is het streven van de klant, wat wordt verwacht en met tevredenheid terugkijken op wat is volbracht.en sinds 2021 is Tanja ook zakelijk ceremoniespreekster (babs) en kan ze bruidsparen in de echt verbinden. waar en hoe je dan ook wilt trouwen Tanja kan het voor je volbrengen, daag haar uit zou ik zeggen


kleurrijke groeten en 
Kom’es bij Hommes.

Deel deze pagina